USA CorpService

ÜZLETI SZOKÁSOK

Ahhoz, hogy marketing vagy média kampányt tudjunk tervezni az ön cégének Amerikában, nem árt ha néhány alapvető különbséggel vagy üzleti viselkedési szokással tisztában van az USA CorpService  megosztja önökkel marketing és média tevékenysége alatt szerzett tapasztalatait az amerikai üzleti szokásokról és viselkedési formákról.

Cégünk, szerteágazó kapcsolattal rendelkezik az üzleti szférában, ezáltal teljes körű szolgálgatást tud önnek nyújtani partnerein keresztül amennyiben Ön az Egyesült Államokban kíván vállalkozást indítani, ahol a legkedvezőbb az adórendszer, valamint a piacra jutást a legszélesebb körben támogatja az állam. Cégalapításhoz szükség esetén magyar nyelvű asszisztenciát, könyvelőt tudunk önnek ajánlani. Ingatlanvásárláshoz, befektetési szakembereket, piackutatáshoz, marketingszolgáltatásokhoz, professzionális szakembereket, kamarai tagsági lehetőségeket ajánlunk.

Számunkra, és minden együttműködő partnerünk számára nagyon fontos a megbízhatóság, cégeink jó hírneve, hiszen vállalkozásainkat hosszú távú, korrekt együttműködésre építettük fel. Ezért a lehető legjobb szakemberekkel dolgozunk együtt, akik szakmáikon belül professzionális szolgáltatásokat nyújtanak önnek. Mi nem csak elkezdjük önnel vállalkozását, de végigkísérjük és segítségére leszünk a cégalapítástól, a piackutatásig, kiállításokon való részvételeket, üzleti reggeliket, kamarai tagsági lehetőségeket, amerikai médiákban való megjelenéseket szervezünk.

Azt bizonyára ön is tudja, hogy az USA a világ negyedik legnagyobb országa, és társadalma nagyon összetett. Sok kisebbségi csoport él az országban, őrzik saját kultúrájukat, ahogy az egyes tagállamok is külön-külön saját hagyományaikra büszkék. Egyesek azt szeretnék, ha ugyanúgy kezelnék őket, mint bárki mást az üzleti életben, mások viszont különbözni akarnak. Célszerű, ha mindenkit egyformán igyekezünk kezelni mindaddig, amíg ki nem fejezi, hogy másfajta elbánást igényel. Az USA-ban a felső szintű vezetésben több nő dolgozik, mint bármelyik más országban. Komolyan veszik az egyenjogúságot, törvénybe ütközik a nem szerinti megkülönböztetés.

Konfliktusteremtő kommunikáció:„take it to leave it” – „ elfogadod vagy elmész”

Kommunikáció: információk cseréje, kultúrák cseréje:  „bármi megvalósítható”  „sokszínűség” „lehetőségek” „irányadó”

Az üzleti kapcsolatok alapja: önbizalom, együttműködés, racionalizmus, képzelőerő, optimizmus, önmagunk elfogadása

–        Bizalommal vannak a partner iránt, ezért az őszinteséget értékelik

–         „ami a szívén, az a száján”, az egyenes üzeneteket kedvelik

–         Individualisták, az egyéni teljesítményt mindennél többre értékelik

–         Irtóznak attól, hogy elismerjék, ha valamit nem tudnak

–         Szűkszavúak írásban és szóban is, általában egyetlen szóval válaszolnak kérdéseinkre (kisebb hibalehetőség)

–         Mindig mindenre közvetlenül rákérdeznek, ezzel nyomást gyakorolnak a másik félre

–         Rövid tárgyalások: „az idő pénz”. A légkörteremtés rövid vagy el is marad, nem indítanak szélsőséges   ajánlattal, gyakran „előbb beszél, aztán hallgat”

–         Szeretnek egyedül tárgyalni, teljes felhatalmazással és döntési felelősséggel

–         Az érzelmi megnyilvánulásokkal nem tudnak mit kezdeni, gyengeségnek értékelik

–         Feszélyezi őket a csend, a szemkontaktus hiánya

–         Rövidtávban gondolkodnak, azonnali eredményt várnak

–         A kézfogáson kívül ritka testi érintés

–         Lineárisan tárgyal, az üzleti tárgyalás lényege az alku, erre összpontosítanak

–         Megállapodás-központú a megállapodást mindig írásos szerződésbe foglalják. A szerződés szent, csak bírósági úton módosítható.

Keressen bennünket bizalommal, az alábbi kapcsolt szolgáltatásokkal várjuk:

cégalapítás, könyvelés, ingatlan vásárlás, adózási információk,bevándorlási információk,kamarai szolgáltatások, baleseti kártérítési perek, marketing és piackutatás,amerikai reklám és média megjelenés, weboldal készítés, utazási és turisztikai szolgáltatások.